جایزه مرحوم ایرج یزدان بخش
هدف: حمایت از ایدهها و طرحهای فناورانه صنعتی
مخاطب: دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد
حوزههای مربوطه:
- صنعت خودرو
- رباتیک
- قطعات پزشکی پلیمری
- محیط زیست و انرژیهای تجدیدپذیر (با محوریت فناوریهای شیمی)
جایزه: یک دستگاه خودرو کوییک R
اولین دوره جایزه فناورانه ایرج یزدان بخش در ۱ اسفندماه ۱۴۰۱ برگزار شد. این مراسم در زادروز ایرج یزدان بخش، کارآفرین پیشکسوت ایرانی و بنیانگذار گروه صنعتی پارت لاستیک، در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
در ابتدای مراسم، دکتر رضا لطفی، معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد، از گروه صنعتی پارت لاستیک برای همکاری با دانشگاه تقدیر کرد. وی گفت: «صنعت میتواند مسائل خوبی برای دانشگاه تعریف کند. همچنین باید توجه داشت که در دانشگاه ما به تربیت انسانهای ارزشآفرین و با ظرفیت بینهایت میپردازیم که میتواند در صنعت بسیار کارآمد باشد.»
در ادامه مراسم، دکتر عبدالله یزدان بخش، برادر مرحوم ایرج یزدان بخش، ضمن بیان تلاشهای برادر خود در عرصه صنعت، اظهار داشت که جایزه فناورانه ایرج یزدان بخش هر ساله برگزار خواهد شد.»
دکتر محمدرضا مهپیکر، مشاور مدیریت ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه فردوسی مشهد، نیز در این مراسم گفت: «رسالت و ماموریت دانشگاه توسعه علم، ترویج علم و کاربست علم است. کاربست علم از طریق پژوهشهای کاربردی در قالب هدایت پایاننامهها و رسالههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ارتباط با بخش تحقیق و توسعه صنایع امکانپذیر است.»
وی افزود: «جایزه ایرج یزدان بخش فقط جنبه نمادین ندارد و از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا نقطه اتصال واقعی دانشگاه و صنعت میتواند باشد.»
مهپیکر در خصوص شاخصها و چارچوبهای این جایزه نیز توضیح داد: «رسالهها در چهار حوزه صنعت خودرو، پلیمرهای پزشکی، رباتیک و محیط زیست و انرژیهای تجدیدپذیر مورد بررسی قرار میگرفتند. از میان نوزده محصول، ۵ مورد وارد ارزیابی تخصصی شدند که از میان آنها امروز از سه برگزیده تقدیر خواهد شد.»
در پایان مراسم، با حضور دکتر احد ضابط، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، از تیمهای دکتر نرجس شهرآئینی و دکتر عفت مشفقی که موفق به کسب مقام دوم شده بودند، تقدیر شد. همچنین با حضور دکتر اکبرزاده، استاد راهنمای تیم برنده خودروی ملی کوئیک، از مهندس امیر حجتی نماینده دانشجویان تیم تقدیر به عمل آمد و اولین جایزه فناورانه به تیم هگزا اعطا گردید.
تیم هگزا با طرح خود برای «ربات اسکلت خارجی مفصل لگن» موفق به کسب مقام اول و دریافت جایزه شد. این طرح میتواند به بیمارانی که دچار آسیبدیدگی در ناحیه لگن شدهاند، کمک کند تا بتوانند به فعالیتهای روزمره خود بازگردند.
تیمهای دکتر شهرآئینی و دکتر مشفقی نیز با طرحهای خود در حوزههای «قطعات پزشکی پلیمری» و «محیط زیست و انرژیهای تجدیدپذیر» موفق به کسب مقام دوم شدند.
این جایزه با هدف حمایت از ایدهها و طرحهای فناورانه صنعتی و همچنین ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت برگزار شد. جایزه فناورانه ایرج یزدان بخش هر ساله برگزار خواهد شد.